· 

Acte institucional del Dia de les Persones Desaparegudes sense Causa Aparent

Fuente: interior.gencat.cat

 

Enguany, l’Acte institucional del Dia de les Persones Desaparegudes sense Causa Aparent està dedicat a les desaparicions de menors i la problemàtica concreta derivada, atès que hi ha un alt grau de reincidència i, sovint, esdevenen com a conseqüència de trastorns de conducta, que en moltes ocasions no han estat diagnosticats o són inespecífics.

 

Programa

Acte presencial i en línia (prèvia inscripció)

https://youtu.be/gZPvH8ORCZ0

 

  • Data: dimecres 9 de març de 2022
  • Hora: de 10 a 12.30 h.
  • Lloc: Departament d’Interior. Carrer de la Diputació, 355, 08009 Barcelona

 

10.00 h: Benvinguda a càrrec de Mercedes González Ruano (Gabinet de Seguretat, DGAS)

 

10.05 h: Presentació de la Jornada a càrrec del secretari general, Oriol Amorós

 

10.15 h: Ponència: Dades de desaparicions a Catalunya i anàlisi de les desaparicions de menors, a càrrec de la inspectora del cos de Mossos d’Esquadra Montserrat Escudé, cap de l’Àrea Tècnica de Proximitat i Atenció al Ciutadà, i de la caporala Laura Villanueva, cap de l’Oficina d’Atenció a les Famílies de Persones Desaparegudes de la Policia de la Generalitat ─ Mossos d’Esquadra

 

10.35 h: Debat i torn obert de preguntes

 

10.45 h: Ponència: La problemàtica de la desaparició de menors de manera voluntària, a càrrec de la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Drets Socials, Ester Sara Cabanes i Vall

 

11.05 h: Debat i torn obert de preguntes

 

11.15 h: Ponència: Desaparició de menors amb trastorns de conducta, a càrrec de la presidenta de l’Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta (AFATRAC), Charo Díez, i de la Asociación de Familiares de Adolescentes con Trastorno Alimentario y/o de Conducta (ASFATAC), Silvia Otin   

 

11.45 h: Debat i torn obert de preguntes

 

12.00 h: Conclusions i cloenda a càrrec de la directora general d’Administració de Seguretat, Sonia Andolz Rodríguez