Cornellà acull el 9 de març la primera commemoració del "Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent"

Fuente: www.cornella.cat


El primer acte d’homenatge i reconeixement per commemorar el “Dia de les Persones Desaparegudes sense Causa Aparent” tindrà lloc a la ciutat de Cornellà el proper 9 de març, a les 19 hores, organitzat per l’associació InterSOS. Aquesta data va ser triada pel Congrés dels Diputats l’any passat, recordant la desaparició de la veïna de Cornellà Cristina Bergua Vera, ara fa 14 anys, en circumstàncies no aclarides. L’acte tindrà lloc a la Plaça dels Enamorats, al costat de l’Ajuntament de Cornellà, i InterSOS (associació que agrupa familiars de persones desaparegudes en aquest tipus de circumstàncies) té la intenció de promoure l’acte cada any en diferents ciutats. 

 

Suport unànim de tota la Cambra i la Junta de Portaveus

La declaració del Congrés va comptar amb el suport unànim de tota la Cambra i de la Junta de Portaveus, i l’Ajuntament de Cornellà ja va mostrar la seva satisfacció per la decisió. En aquest sentit, també ha ofert la seva col·laboració amb l’entitat per organitzar aquest acte. InterSOS ha plantejat que la Declaració Institucional del Dia de les Persones Desaparegudes sense Causa Aparent contribueixi, a més del reconeixement del problema dels Desapareguts/des, a reconèixer els seus drets com a ciutadans i ciutadanes a ser buscats/des, a no ser oblidats/des i a continuar promovent estratègies de coordinació realment eficaces en la seva recerca i en la resolució dels casos, així com a la visibilització de la situació de desemparament de les famílies, i a exigir atenció integral en tots els aspectes; en definitiva, a què la societat en el seu conjunt es faci càrrec d’un problema que no han de patir només els familiars. 

En els darrers anys, InterSOS, amb el suport dels Ajuntaments de Cornellà, El Prat i Sant Boi, ja realitzava un acte senzill i íntim en què reunia a familiars, representants de la comunitat i a la ciutadania per recordar els desapareguts/des.