Homenatge a Cornellà pel Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent

Fuente: informatiucomarcal.com


Sota el lema “Les persones desaparegudes mai s’obliden”, l’associació Intersos va celebrar divendres el Dia de les Persones desaparegudes sense causa aparent. A l’acte, van assistir els pares de la cornellanenca Cristina Bergua Vera, la família dels nens desapareguts de Còrdova i els periodistes Paco Lobatón i Rosa Badía.

 

Amb aquest acte, Intersos va demanar la continuïtat de les investigacions. De fet, l’associació va aconseguir que els Mossos d’Esquadra obrissin una unitat específica dedicada a la recerca de persones desaparegudes. Flor Bellver és la presidenta d’Intersos.Segons Intersos, cada any desapareixen 14.000 persones en l’estat espanyol. D’aquestes, més del 95% són trobades vives o mortes. La intenció de l’associació és trobar el suport de les administracions públiques pertinents per a trobar el 5% restant de les persones perdudes al nostre país. Una demanda que també va fer el periodista Paco Lobatón durant la roda de premsa prèvia a l’acte.L’acte va ser especialment emotiu pels pares de la cornellanenca desapareguda Cristina Bergua Vera, ja que el 9 de Març també es celebrava el quinzè aniversari de la seva desaparició. Precisament, Luisa Vera va encapçalar l’homenatge, amb la presència de la portaveu de la família dels nens desapareguts de Còrdova.En l’homenatge del Dia de les Persones desaparegudes sense causa aparent van participar els alumnes de l’escola municipal de música Roser Cabanes i la colla castellera de Cornellà. Les seixanta famílies membres d’Intersos van encendre una espelma en record dels seus éssers estimats.