L'Espanyol s'uneix al ‘Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent’

Fuente: http://www.rcdespanyol.com/principal.php?modulo=detalleNoticia&idnoticia=10670&idmenu=9

 

Aquest dimecres 9 de març ha tingut lloc el primer acte d'homenatge i reconeixement per commemorar el ‘Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent’ a Cornellà de Llobregat. Aquest va ser un acte molt emotiu al que van assistir familiars de persones desaparegudes en tota Catalunya i que ha comptat amb el suport de diversos representants polítics i de la societat civil.

Aquesta data va ser triada pel Congrés dels Diputats al novembre de 2010, recordant la desaparició de la veïna de Cornellà, Cristina Bergua Vera, ara fa 14 anys, en circumstàncies no aclarides. Segons va avançar llavors el president del Congrés dels Diputats, José Bono, amb aquesta iniciativa, el Congrés pretenia cridar l'atenció dels espanyols i de les institucions sobre un problema greu: el de les milers de persones desaparegudes sense un motiu aparent.

 

L'acte va tenir lloc a la Plaça dels Enamorats, al costat de l'Ajuntament de Cornellà, i va ser organitzat per InterSOS (associació que agrupa familiars de persones desaparegudes en aquest tipus de circumstàncies). Per part de l'Espanyol, va assistir Xavi Giménez, director de Màrqueting Social i Nous Projectes, per mostrar tot el suport de la família espanyolista a aquesta causa.

 

A més, van assistir Carmen Hermosín, presidenta de la Comissió del Congrés, l'Alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, l'Alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, l'Alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Teixidor, Josep Milans, sotsdirector general Operatiu de Mossos d'Esquadra, Paco Lobatón, periodista, Jordi Évole, guionista i presentador de programes i Bartolomé Jiménez, president de la Creu Roja a Cornellà, entre d’altres.